תאונות הדרכים בישראל הן מצב נתון המחמיר מדי שנה וגורם למוות ולפגיעות רבות. אם חלילה הייתם מעורבים בתאונת דרכים ונפגעתם, כדאי שתדעו כיצד לבחור משרד עו"ד לתאונות דרכים – קבלו את המדריך הבא.
כיסוי ביטוחי לנפגעי תאונות הדרכים
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים אדם שנפגע בנזקי גוף עקב תאונת דרכים רשאי לתבוע פיצויים מחברת הביטוח של הרכב הפוגע בין אם מדובר על תאונה בין רכבים ובין אם מדובר על הולכי רגל. במקרה של תאונת פגע וברח מגישים את התביעה לחברה הממשלתית קרנית לנפגעי תאונות הדרכים. לא משנה אם הנפגע נהג ברכב או היה נוסע ברכב או אם היה אשם, יש אחריות מלאה לפיצוי. למשל, הולך רגל שלא חצה במעבר חצייה ונפגע בתאונת דרכים מרכב חולף יקבל פיצוי גם אם לא חצה במעבר חצייה. לעומת זאת, נהג שנהג ללא פוליסת ביטוח חובה או ללא רישיון נהיגה בתוקף ונפגע בתאונת דרכים לא יקבל פיצוי במסגרת הפלת"ד, אך יכול לתבוע תביעת נזיקין את האדם הפוגע.
כיצד בוחרים משרד עו"ד תאונות דרכים?
על מנת להגיש תביעה על פגיעה מתאונת דרכים יש לבחור במשרד עורכי דין המתמחה בתחום זה, בעל מוניטין, מקצועיות וניסיון. מאחר וצריך להכיר את כל החוקים המשפטיים ולנהל משא ומתן עם חברות הביטוח, הידע של עורכי הדין בתחום חשוב ומשמעותי. ככל שהמשרד יהיה איכותי יותר, כך יהיה ניתן לקבל פיצוי גבוה יותר כיוון שלמשרד יש הצלחות מוכחות בנושא. חשוב לקבל המלצות ממכרים שהתנסו בתביעות מסוג זה או מקבוצות חברתיות ופורומים שונים באינטרנט. כמו כן, ניתן להיכנס לאתר של משרד עורכי הדין המבוקש ולבדוק מידע רלוונטי והאם הייעוץ הראשוני עולה כסף. למשל, באתר של משרד עו"ד פייפר כהן הייעוץ ניתן ללא עלות.
מה צריך להביא לעורך הדין?
כאשר מתייעצים עם עורך דין מקצועי בתחום תאונות הדרכים חשוב מאוד להביא את כל האישורים והמסמכים הרפואיים הנוגעים לפגיעות עקב התאונה. לא מדובר רק על נזקי גוף, אלא גם על נזקי נפש כמו פוסט טראומה בעקבות התאונה, אובדן כושר עבודה זמני או קבוע, מכתב מרופא תעסוקתי, בדיקות וטיפולים רפואיים במגזר הציבורי והפרטי, טיפולים משלימים, קבלות על הוצאות רפואיות, נסיעות אליהן וקבלות על רכישת תרופות, אישור מהמשטרה, אישור ממגן דוד אדום על פינוי באמבולנס אם היה וכל מסמך אחר המעיד שהפגיעות היו כתוצאה מהתאונה. החשוב ביותר הוא המסמך של הבדיקה הראשונית לאחר התאונה המתעד את המקרה והתוצאות המיידיות שלו. במידה וברכב מותקנת מצלמת רכב שתיעדה את האירוע, אין לערוך את הצילום וגם אותו יש להביא לעורך הדין כי מדובר על צילום הקביל בבית המשפט. כמו כן, יש להביא את פרטי הפוגע ופרטי חברת הביטוח שלו.