פיטורי עובדים הם תופעה מוכרת וידועה. היא מתרחשת בגלל אינספור סיבות, החל במשבר כלכלי, קיצוצים במקום העבודה וכלה בחוסר התאמה והתנהגות בלתי הולמת של עובדים.
יחד עם זאת, לכל עובד בישראל יש זכויות שונות, אשר חלקן משולמות באמצעות כספי המעביד וכספי העובד גם יחד.
כך גם לגבי פיצויי פיטורין. אז למה אתם לא מצליחים למשוך את הכסף ומה אפשר לעשות?
כספי פיצויים – כסף שלא כדאי לכם למשוך
מידע חיוני לגבי כספי הפיצויים, שלא כולם מכירים (וחשוב להכיר) הוא העובדה כי כספי הפיצויים, אותם נהוג למשוך לאחר פיטורין, או עזיבת מקום עבודה, הם חלק מהפנסיה שלכם.
לאורך כל תקופת ההעסקה, המעסיק שלכם ואתם מפרישים כל חודש סכומי כסף לקרן הפנסיה שלכם.
זהו חיסכון חשוב וחיוני, שתפקידו לשרת אתכם בגיל זקנה, כאשר תרצו להפסיק לעבוד. זהו הכסף שתפקידו לאפשר לכם לנוח בגיל פרישה, במקום לעבוד קשה ולדאוג למחייתכם.
משום כך, ההמלצה הראשונית והגורפת היא – לא לגעת בכספים אלה אלא להשאיר אותם במקומם, כדי שתוכלו להנות מהם במועד המתאים – כאשר תגיעו לגיל פנסיה.
כספי הפיצויים בדרך כלל משולמים לעובד עם עזיבת מקום העבודה, בשל פיטורים, או עזיבה מרצון.
יחד עם זאת, עובדים רבים לא זוכים להנות מהכסף הזה, אשר מגיע להם לפי חוק, בעיקר משום שהמעסיק לא אישר להם את המשיכה.
כדי למנוע מצב זה, החל משנת 2018 עברה בכנסת הצעה לתיקון חוק, אשר קובעת כי עובדים יהיו זכאים למשוך את כספי הפיטורים שלהם בתוך 4 חודשים מעזיבת מקום העבודה באופן אוטומטי.
משום כך, עובדים לא זקוקים יותר לאישור המעסיק שלהם כדי למשוך כספי פיצויים מקרן הפנסיה אם כי חשוב להזכיר – מומלץ דווקא להשאיר את הכסף שם, כדי שישמש למטרה חשובה יותר בעתיד.
מה עושים כדי למשוך את הכסף?
- ניתן להמתין 7 שנים מיום סיום העסקה אצל אותו מעסיק ולדרוש את הכסף. לאחר 7 שנים, המעסיק כבר לא יכול להחזיק את הכסף אלא העובד יכול למשוך אותו.
- אם המעסיק משך לעצמו את הכספים, הרי שביצע עבירה ולכן מומלץ לפנות לעורך דין לענייני עבודה ולתבוע אותו. פסקי דין תקדימיים עומדים לצד העובדים גם במקרה הזה.
- במקרה של מוות, מחלה, או נכות חלילה, העובד ובני משפחתו יכולים לדרוש את המגיע להם מקרם הפנסיה לפי חוק.
- במקרים שונים, המעסיק מפקיד לאורך תקופת ההעסקה רק חלק מהכסף שהוא מחוייב להפקיד לפי חוק. לכן, חשוב לבדוק מול קרן הפנסיה, אם המעסיק הפקיד את מלוא הסכומים שהיה צריך לפי חוק, אחרת יהיה על המעסיק להשלים את החסר.
לסיכום
כספי קרן הפנסיה, שייכים לעובד לפי חוק, גם אם המעסיק לא מאשר משיכה. כדי לממש את זכותכם, אל תהססו, פנו לעו"ד. למידע נוסף לחצו: https://ddlaw.co.il