3 דברים שחשוב לדעת על עבירות תנועה

במהלך חיינו אנחנו נמצאים זמן רב בנהיגה על הכביש, וככל שהשנים עוברות, התלות שלנו ברכב מתעצמת. עם הגברת השימוש ברכב הפרטי עולה גם הסיכוי לביצוע עבירות שעלולות לגרום לקנסות ועונשים שונים. על מנת שנוכל להימנע מכל אלו, אספנו עבורכם שלוש עובדות חשובות על עבירות תנועה.

 

1 – על כל דו"ח שתקבלו תוכלו לערער

במדינת ישראל ניתנת לכל אזרח הזכות לערער על עונש שהוטל עליו במידה והוא חושב שהוא אינו מידתי, או שהוא מטיל ספק בטענה שהביאה למתן הדו"ח. בין אם מדובר בדו"ח על חניה במקום אסור או על שימוש בטלפון הנייד במהלך נהיגה, ניתן להגיש ערעור על הדו"ח לבית משפט לענייני תעבורה בו ידונו על סיבת קבלת הדו"ח ועל מידת העונש הראויה.

כמו כן, על מנת לוודא שהצד שלכם יקבל את הביטוי הראוי במהלך ההליך המשפטי, יש לפנות לעורך דין המקצועי בנושא כמו  עורך דין ערן עקראוי ושות' על מנת שיוכל לתרום מניסיון העבר שלו ולהגן על זכויותיכם.

על כל דוח שתקבלו תוכלו לערער

2 – ישנם כיום אמצעי האכיפה חדישים

לצורך המלחמה בעבירות תנועה בכבישים, המשטרה ושאר הרשויות המוסמכות לכך משתמשות בכלים מתקדמים במיוחד שנועדו לאתר ולזהות נהגים שעוברים על החוק. אחד מהאמצעים הינו רשת המצלמות המותקנת בכבישים רבים בישראל. כולנו מכירים את מצלמות המהירות הכתומות המוצבות לרוב בצמתי תנועה מרכזיים.

מטרתן כפולה: לצלם מכוניות הנוסעות במהירות גבוהה מהמותר וכך לאפשר שליחת דו"חות, ובנוסף לכך, להתריע מראש ולהזהיר נהגים מפני ביצוע עבירה. רבים לא יודעים כי אותן מצלמות, שלא נעשה מאמץ רב להסתירן, הן רק חלק קטן ממערך המצלמות שנועד לאתר מקרי נהיגה מופרזת.

בנוסף לאותן מצלמות, ממוקמות מצלמות נסתרות בשלל כבישים שמעטים מאיתנו יודעים על קיומן. חשבתם שכל מה שצריך זה להאט בקרבת מצלמת המהירות? טעות. באמצעות חידוש אשר נכנס לתוקפו לאחרונה, יותקנו שתי מצלמות לאורך אותו כביש, שימדדו את הזמן שלוקח לרכב להגיע מנקודה אחת לשנייה, וכך לזהות נהיגה במהירות מופרזת.

 

3 – יש דרך לערער על קביעת שוטר שטוען כי עברתם עבירת תנועה

במידה ובמהלך נסיעה שגרתית נעצרתם על ידי שוטר הטוען כי נעשתה על ידכם עבירת תנועה, יש לדבר עם השוטר באופן מכבד על מנת להימנע מלעורר כעס שרק ימנע אפשרות לביטול העונש. זו זכותכם כמובן לטעון לחפותכם ולא להודות בעבירה שהשוטר מייחס. הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לפנות מיד לאחר קבלת הדו"ח לעורך דין לענייני תעבורה שידע לפעול במישורים המשפטיים המקובלים לכך שהעונש יבוטל.

3 – יש דרך לערער על קביעת שוטר שטוען כי עברתם עבירת תנועה

סיכום

בכל הקשור לעבירות תנועה, יש לפעול באופן שקול ואחראי על מנת לא להחמיר עונש אשר קיבלתם, בין אם מדובר בקנס או ברישום נקודות. כיום בידי המשטרה ומשרד התחבורה עומדים כלים ופיתוחים רבים, שמטרתם היא שמירה על בטיחות הנוסעים.

לכן, אם קיבלתם עונש מסוים על מעשה שלטענתכם לא קרה או שקיבלתם עונש לא מידתי בעיניכם, הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא לפנות לעורך דין לענייני תעבורה, אשר יוכל לסייע לכם להיחלץ מהמצב באופן המיטבי.

 

3 דברים שחשוב לדעת על עבירות תנועה

אולי תאהבו גם את:

פרישה לגמלאות
איך להתכונן לפנסיה

רבים מאתנו מחכים ליום הפנסיה, שבו נוכל להתפנות לכל התחביבים, מבלי להתחייב להשכמה מוקדמת ועבודה רוויית לחץ, אך מעטים מכירים בדברים שצריך ליישם רגע לפני

קרא עוד »